I have seen a small manufactory of this kind where ten men only were employed, and where some of them consequently performed two or three distinct operations. But though they were very poor, and therefore but indifferently accommodated with the necessary machinery, they could, when they exerted themselves, make among them about twelve pounds of pins in a day.

- Adam Smith

 • Adam Smiths The Wealth of Nations publicerades 1776. Där beskrevs den begynnande industriella revolutionens närmast mirakulösa produktivitetsvinster. Vem kunde ha trott att tio man kunde producera fyrtio tusen nålar på en dag?

  Alla som arbetat med mjukvara vet hur lite man kan få gjort, och hur fantastiskt mycket. Vi vill vara ett litet men högproduktivt teknikföretag i framkant, ett som skulle imponera på Adam Smith om han hade levt idag.

  Teknik och ekonomi i samspel

  Vi tror inte på ett motsatsförhållande mellan teknik och ekonomi. Vi tror att de mest intressanta affärsmöjligheterna uppstår i gränslandet dem emellan.

  I ett litet företag med ambitionen att attrahera talang finns inget utrymme för teknikförakt. Hos oss är det fint med teknik. Här kommer du inte höra någon skryta med att de inte befattar sig med kod, eller att de inte förstår de tekniska detaljerna.

 • Talang och erfarenhet

  Erfarenhet är viktigt. Särskilt när man tillverkar nålar. I mjukvarubranschen ses det av många som helt avgörande. Vi tror att det finns en enkel men dålig anledning till det; erfarenhet är lätt att mäta. Det finns till och med en SI-enhet för att mäta den: sekund.

  Vi talar hellre om intresse, förståelse och talang, även om det är svårare att mäta. Erfarenhet kan hjälpa dig tillverka den tusende nålen fort, men det är intresse, förståelse och talang som gör det möjligt att skapa den första.

  Bygger strukturkapital

  Vi vill inte vara ett renodlat konsultbolag; vi hjälper gärna kunder med att bygga strukturkapital, men inte med att vara ett humankapital. Vi tar oss an uppdrag där vi ser rejäl teknikhöjd, strategiskt intressanta erfarenheter och framför allt: stora mätbara värden för våra kunder.